Wat doet het Plantenasiel Epe nu precies? 🙃🙃

 

Het plantenasiel is gestart op 27 maart 2020 en zorgt ervoor dat planten die jij niet meer wilt, een 2e leven ergens anders krijgen. Daarnaast heb ik zelf een enorme collectie planten en hier stek ik flink mee.

 

Naast kamerplanten, heb ik ook regelmatig planten voor buiten in het aanbod. En ook zaden zijn bij mij te krijgen. Daarbij zorg ik ervoor (samen met jullie) dat er in het voorjaar allemaal kleine groente plantjes te halen zijn. De meeste zakjes met zaadjes zitten namelijk 100den zaden in, en er zijn maar weinig die ze allemaal in de achtertuin kwijt kunnen, dit overschot mag je dus bij mij kwijt. 😅😅

 

Het is een maatschappelijk initiatief. Je kunt dus gratis spulletjes ophalen, maar je bent ook welkom om wat achter te laten. Wel heb ik er een donatie potje neergezet. Dit zodat voor mij de kosten voor bijvoorbeeld potgrond en gripzakjes niet oplopen. Je bent welkom om te doneren, maar absoluut niet verplicht!

 

Verder ben ik steeds meer de samenwerking aan het opzoeken. Zo werk ik samen met dagbesteding, stichtingen en samenwerkingsverbanden met betrekking tot voedselbossen. Langzaamaan word dus het plantenasiel steeds iets groter.

 

Zo maken we met z'n allen Epe (en omgeving) steeds een beetje groener. 😍😍